Vasaris (VKC)

 

 „Maišatynėje“ – išmaniųjų jaunimo komandų varžytuvės
(autorė - Rūta Averkienė)

Varėnoje praūžė devynioliktasis, kasmet didelio susidomėjimo sulaukiantis jaunimo renginys „Maišatynė“. Jis – didžiausia, smagi jaunimo šventė–konkursas, kurio metu Varėnos rajono mokyklų mokiniai išradingai varžosi dėl geriausiųjų titulo. Šių dienų aktualijas atspindinti šventės tema „Aš išmanus“ jaunimui leido improvizuoti ir dar kartą patvirtino, kiek daug talentingų jaunų žmonių turi Varėnos kraštas. Pasitelkę kūrybinius ir vaidybinius sugebėjimus, jaunatvišką drąsą, šmaikštumą, į savo mini spektakliukus įpynę mokyklos, rajono, šalies ir net pasaulio aktualijų, mokiniai trumpam tapo tikrais aktoriais ir vaidino geriau vieni už kitus, o nuo jų neatsiliko ir komandų vadovai.
Daugiau kaip keturias valandas trukusį renginį vedė Varėnos moksleivių kūrybos centro dramos studijos „Impro“ merginos, vadovaujamos Irenos Čeplikienės.
Šiemet konkursas vyko tradiciškai dvi dienas, jame varžėsi keturios komandos: Varėnos technologijos ir verslo mokyklos komanda „Širdukai“, vadovaujama Angelės Malinovskienės, Marcinkonių komanda „Spiečius“, vadovaujamas Rimutės Avižinienės, Merkinės moksleivių komanda „ CSI: Merkinė“, vadovaujama dvyliktoko Žygimanto Minelgos, ir Matuizų komanda „Romantikai“, vadovaujama Daivos Kielienės.
Komandos turėjo atlikti po keturias užduotis: prisistatyti, pateikti inscenizaciją, komandų kapitonai dalyvauti tarpusavio mūšyje bei atlikti muzikinį numerį. Komandos buvo vertinamos pagal šiuos kriterijus: idėjos originalumą, atlikimo profesionalumą, artistiškumą bei kūrybiškumą, meniškumą, sceninę kultūrą, techninį vaizdą, šmaikštumą, žaismingumą, gerą humoro jausmą, išradingumą bei atitikimą parinktai temai.
Penktadienį komandas vertino komisija: aktorius ir režisierius Robertas Šarknickas, Alytaus teatro reklamos vadybininkė Agnė Motiejūnaitė, Alytaus lėlių teatro „Aitvaras“ aktorė Jūratė Kundrotienė, šokių studijos „ Dosado“ vadovas Povilas Lapinskas ir Varėnos rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Giedrė Deviadaitė. Šios komisijos balsavimo rezultatai lėmė, kad penktadienį nugalėtojais tapo Matuizų „Romantikai“, o žiūrovai išrinko labiausiai patikusią komandą – „ Širdukus“.
Šmaikščius komandų pasirodymus šeštadienį vertino kino ir teatro aktorė Edita Zizaitė, Varėnos viešosios bibliotekos direktorius Eitaras Krupovičius bei bibliotekos renginių organizatorė Vita Žibėnienė, aktorius, renginių vedėjas ir organizatorius Saulius Čėpla bei Varėnos kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Marius Galinis.
Po visų pasirodymų, kol komisija skaičiavo rezultatus ir skirstė nominacijas, pilnutėlei Varėnos kultūros centro žiūrovų salei savo koncertą dovanojo jaunieji Varėnos talentai: šokių studijų
„ Mikitukas“ ir „ Dosado“ šokėjai bei „ X faktoriaus“ finalininkas Domas Česnulevičius.
Vėliau renginį tęsė gausių apdovanojimų ceremonija. Tradiciškai, kaip ir kasmet, Varėnos rajono savivaldybės mero Algio Kašėtos padėkomis ir atminimo dovanėlėmis buvo apdovanoti jauniausi ir šauniausi renginio dalyviai. Jauniausi dalyviai – Deimantas Balionis ir Titas Zajančkauskas, na, o šauniausiais išrinkti Merkinės jaunimo komandos vadovas Žygimantas Minelga, Marcinkonių „Spečiaus“ komandos narys Karolis Sūnelaitis ir Matuizų komandos narys Edgaras Radevičius.
Sveikindamas šventės dalyvius, meras Algis Kašėta pasidžiaugė, kad Varėnos rajono jaunimas yra labai kūrybingas. „Jūs esate šaunūs, kūrybiški, talentingi, dėkoju Jums visiems už smagų renginį. Likau sužavėtas jauniausiais šventės dalyviais Deimantu ir Titu, kurie savo vaidyba nenusileido vyresniesiems. Nors geriausiųjų prizus įteikiau ryškiausiems vakaro dalyviams Edgarui, Žygimantui ir Karoliui, o komisija išrinko geriausią komandą – Marcinkonių jaunimo klubą „Spiečius“, tačiau didelio padėkos prizo yra verti visi šventės dalyviai. Nuoširdžiai dėkoju šventės režisierei Irenai Čeplikienei, kurios profesionalumo ir didelių pastangų dėka kiekviena „Maišatynė“ būna išskirtinė. Taip pat dėkoju visiems, kurie prisidėjo prie šventės organizavimo. Visų Jūsų dėka „Maišatynė“ buvo nepakartojama!“ ,– padėkojo meras. Mero padėkos įteiktos „Maišatynės“ režisierei Irenai Čeplikienei ir šauniosioms renginio vedėjoms. Varėnos viešosios bibliotekos direktorius Eitaras Krupovičius pasveikino komandas su puikia vaidyba ir įteikė po naujų vertingų knygų rinkinėlius. Vėliau komisija paskelbė nominacijų laureatus. Žiūrovų prizą pelnė Matuizų vidurinės mokyklos komanda „Romantikai“. „Originaliausia komanda“ tapo komanda „CSI: Merkinė“. „Žaismingiausios komandos“ nominaciją pelnė Varėnos technologijos ir verslo mokyklos komanda „Širdukai“ . Geriausia komanda antrus metus iš eilės tapo Marcinkonių komanda „Spiečius“. Visos komandos buvo apdovanotos šventės diplomais, meniškais suvenyrais, „Maišatynės“ marškinėliais ir ženkliukais. Neapsieita be tortų, gėlių ir gausybės plojimų.
Jaunimo šventės režisierė – Matuizų laisvalaikio ir pramogų centro direktorė Irena Čeplikienė. Dešimtus metus šį renginį režisuojanti I. Čeplikienė sakė, kad nors pasiruošimas jam atima labai daug laiko ir energijos, tačiau viską atperka dalyvių nuoširdumas ir palankūs žiūrovų atsiliepimai.
Šventės organizatoriai ir mokiniai dėkojo rėmėjams, kurių dėka tradicinis jaunimo renginys buvo dar įspūdingesnis.

Maisatyne Spiecius M

Daugiau nuotraukų

 

 


Vasario 16-osios minėjimas

Pažymint Vasario 16-ąją Varėnos kultūros centre, vasario 15 d. vyko grafikės, knygų iliustratorės Gražinos Didelytės darbų parodos „Dainavos klodai: tarp ledynmečio ir dabarties“ atidarymas ir iškilmingas Vasario 16-osios dienos minėjimas, kur įkvėpančiomis eilėmis širdis suvirpino vienas geriausių Varėnos rajono skaitovų-Žygimantas Minelga. Vėliau žiūrovai gėrėjosi Kauno valstybinio choro koncertu „Dainuojame Laisvę“ (Dirigentas ir meno vadovas prof. Petras Bingelis)

Vasario 16 d. vyko automobilių slalomas „Varėnos pusnis 2016“ ir Šv. mišios „Už Lietuvą Tėvynę“. Po mišių buvo galima pasiklausyti VKC choro „Harmonija“ (vadovė Ilona Zalanskienė).

Harmonija 16 M


 Kompaktinės plokštelės „Varėnos krašto muzikantai“ pristatymas Vilniuje

Vasario 3 d., Vilniaus Mokytojų namuose, buvo pristatyta naujai išleista kompaktinė plokštelė „Varėnos krašto muzikantai“. Į Mokytojų namų svetainę susirinko daug varėniškių muzikantų gerbėjų. Linksmas polkas, svajinguosius valsus ir daugybę kitokių muzikinių kūrinių žiūrovams dovanojo varėniškiai muzikantai Stasys Junda, Pranas Ulbinas, Danielius Taraila ir Alfredas Klimas. Pagroję ir prisistatę muzikantai po vieną, sukeldami dideles žiūrovų ovacijas, varėniškiai pirmą kartą užgrojo visi kartu. O pasibaigus koncertui, žiūrovai plojo varėniškiams muzikantams net atsistoję.

muzikantai CD M

Daugiau nuotraukų

varenos-kulturos-centras-mazaVARĖNOS KULTŪROS CENTRAS
J.Basanavičiaus g. 2, Varėna
Telefonas: Tel. (8 310) 51 171
El. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, norint jį peržiūrėti.

Bendraukime socialiniuose tinkluose: 

Renginių kalendorius

Viešasis kalbėjimas Eglutės įžiebimas Kaune 2015 Virtuvės baldai Eglutės įžiebimas Kaune 2016