Lapkritis (VKC)

 

Lapkričio pramogos

Lapkričio 4 d. Varėnos kultūros centre varėniškiai ir miesto svečiai turėjo galimybę pabūti jubiliejiniame Ryčio Cicino koncerte. Scenoje išvydome ir šlagerių karalienę Giuliją bei šokių teatro „Rokada“ šokėjas.
Lapkričio 9 d. vyko kitokio pobūdžio nei įprastai ansamblio „LIETUVA“ koncertas „Kalba radijas“. Scenoje atgijo XX a. estrados hitai.
Lapkričio 15 d. Turėjome galimybę smagiai pasijuokti drauge su Artūru Orlausku, interaktyvus juodojo humoro šou „Sex tabu be/ne tabu“.
Lapkričio 17 d. Beveik pilnoje Varėnos kultūros centro salėje žiūrovai linksmai kvatojo Domino teatro spektaklio metu „Dviejų smegenų istorija“. Scenoje išvydome puikiai visiems pažįstamus veidus – laidų vedėją Artūrą Valinską ir aktorę Liną Rastokaitę.
Lapkričio 19 d. gausiais aplodismentais buvo išlydėtos Flamenko šokio spektaklio „Fiesta: valgyk, melskis ir mylėk“ šokėjos, tarp kurių šoko ir varėniškiams gerai žinoma Gulera Atajeva.
Lapkričio 22 d. Varėnos kultūros centro scenoje išvydome 40 metų scenoje besipuikuojantį, šaunų dainininką Ovidijų Vyšniauską, padovanojusį įsimintiną vakarą varėniškiams ir miesto svečiams.
Lapkričio 24 d. Mūsų mažuosius draugus ir jų tėvelius džiugino Ukrainos cirkas su nauja programa „Alisa stebuklų šalyje“.

LIETUVA KALBA RADIJAS M


Šventė – konkursas „Bendruomeniškiausia seniūnija“ Varėnos seniūnijoje

Lapkričio 13 dieną Varėnos rajono savivaldybės 2016 m. šventėje – konkurse „Bendruomeniškiausia seniūnija“ Varėnos seniūnijos bendruomenės paruošė meninę programą „ Po rudenėlio darbų,,. Kadangi renginio data sutapo su liaudyje seniau švenčiama Šv. Martyno diena, o tai buvo paskutinė šventė prieš adventą, tai bendruomenės ir jungtinę programą paruošė šia tema.“ Varėnos seniūnijoje dirba šios kaimo bendruomenės: Sarapiniškių, Gudžių, Nedzingės, Tolkūnų, Senosios Varėnos , Perlojos, Giražerio kaimų bendruomenės. Tai didelis būrys šiū bendruomenių saviveiklininkų ir dalyvavo meninėje programoje. Skambiomis liaudies dainomis džiugino Sarapiniškių ir Nedzingės kultūros centrų folkloro kolektyvai ,A. Ryliškio mokyklos vaikų folkloro kolektyvas ,,Serbenta,,. Kaimo muzikantas A. Blėda linksmino gražia muzika ir dainomis. Pasakotoja jaunoji Kamilė iš Gudžių visiems papasakojo nuotykį apie bites. Gudžių kultūros centro moterų šokių kolektyvas pašoko smagius liaudies šokius. O Perlojos kaimo kapela ne vieną dalyvį pakėlė šokiui. Smagiai visi vos sutilpdami Varėnos kultūros centro salėje kartu su seniūnu sukosi bendrame ratelyje. Šventės metu veikė amatininkų paroda. Čia buvo galima susipažinti su kalvio Truncės darbais, Petruškevičienės rankų darbo siuviniais, parodą puošė ir Česnulevičienės paveikslai. Kulinario paveldo stalą puošė gausus senovinių valgių pasirinkimas. Pradedant bulvinėmis bandomis, grikine babka,virtais žirniais ir kt. Prie stalo M. Didikienė papasakojo apie seniūniją, jos nuveiktus darbus.
Seniūnas D. Lukminas visiems saviveiklininkams atnešė didelį pyragą.. Jis pasidžiaugė seniūnijos bendruomene, dėkojo visiems prisidėjusiems prie šventės.
Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie mūsų bendruomeninės veiklos, o ypač tiems žmonėms, kurie dirba savo kaimų gerovės labui negaudami už tai jokio atlyginimo, dirbdami visuomeniniais pagrindais.

konkursas varenoje M


Varėnos chorai Sintautų sakralinės muzikos festivalyje

2016 m. lapkričio 6 d. Sintautų kultūros centre (Šakių raj.) vyko keturioliktasis sakralinės muzikos festivalis „Giesmė“. Dalyvauti festivalyje buvo pakviesti du varėniškių chorai - kultūros centro mišrus choras “Harmonija” ir Senosios Varėnos bažnytinis choras “Sonata”.
Po šv. Mišių už festivalio dalyvius, didžiulėje Sintautų Švč. Mergelės Marijos Dangun Ėmimo bažnyčioje prasidėjo festivalio dalyvių koncertas. Atvyko kolektyvai iš Kauno, Raudondvario, Šakių, Kalvarijos. Ypatingas dėmesys buvo skirtas mūsiškiams chorams, nes atvyko net iš dzūkijos. Ypatingai daug palankių atsiliepimų sulaukė “Harmonija’ – už puikų vokalą, intonaciją, emocionalumą ir nuoširdumą. Kad tolima kelionė būtų dar įspūdingesnė, grįždami namo choristai apsilankė Zyplių dvare, kur klausėsi įdomaus gidės pasakojimo apie spalvingą dvaro istoriją, grožėjosi gausiais eksponatais. Pakylėti, prasmingai praleidę sekmadienį, džiuginę kitus ir save, laimingi grįžo į namus.

harmonija laimejo M

 

 

 

 

varenos-kulturos-centras-mazaVARĖNOS KULTŪROS CENTRAS
J.Basanavičiaus g. 2, Varėna
Telefonas: Tel. (8 310) 51 171
El. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, norint jį peržiūrėti.

Bendraukime socialiniuose tinkluose: 

Renginių kalendorius

Viešasis kalbėjimas Eglutės įžiebimas Kaune 2015 Virtuvės baldai Eglutės įžiebimas Kaune 2016