Kovas

Lėlių teatro spektakliukas Gudžiuose

Lėlių teatro būrelio nariai pasiuvo pirštelines lėles ir parodė ikimokyklinukams spektakliuką ,,Pagrandukas”. Pažiūrėję pasakos, mažieji ir patys pamėgino suvaidinti patikusius personažus. Visiems buvo daug džiaugsmo.

DSC04689 600 x 3992


Žemės dienos minėjimas Perlojoje

Kovo 20-oji pasaulyje švenčiama kaip Žemės diena. Jungtinės Tautos šią pasaulinę dieną oficialiai įteisino 1971 m. Jai buvo pasirinktas pavasario lygiadienio laikas. Perlojoje taip pat buvo minima ši diena. Perlojos bibliotekoje vyko viktorina ,,Paukščių takais į gimtinę“. Kultūros centro direktorė Irena Stoškienė papasakojo apie taršos žalą mūsų gamtai, pasaulio mokslininkų didelį darbą, kad būtų išsaugota tai, ką dar galima išsaugoti. Ir jaunas, ir senas turi saugoti ir branginti viską, kas yra mūsų gamtoje: žemę, upes, ežerus, jūras, gyvūnus, augalus. Vaikai atsakinėjo į bibliotekininkės Nijolės Krivienės klausimus apie paukščius, medžius, vandenį, minė mįsles, deklamavo eilėraščius apie medžius, gėles. Vyko piešinių konkursas ,,Inkilėlis paukšteliams“. Dalyviai buvo apdovanoti prizais. Po to, visi drauge išėjome į lauką kelti inkilėlių paukšteliams. Už gražius inkilus nuoširdžiai dėkojame Teofiliui Kazlauskui. Visi tvirtai nusprendėme, kad turime rūpintis savo gimtos žemės gerove ir jos gražinimu.

perloja

Daugiau nuotraukų 


Kūrybos vakaras Kriviliuose

Kovo 19 dieną Kriviliuose vyko literatės Ramutės Kašėtienės ir tautodailininkės Dianos Lukošiūnaitės kūrybos vakaras „Vienintelėj akimirkoj viskas“. Renginį organizavo Krivilių bibliotekos ir kultūros centro darbuotojos Zita Varanavičienė ir Virginija Černiauskienė.
Daina „Baltos ievos“ renginio dalyvius pasveikino Krivilių folkloro ansamblis. Martyno Vainilaičio eilėraštį „Pavasaris“ deklamavo Skaiva Matijoškaitė. Bibliotekininkė Zita Varanavičienė literatę Ramutę Kašėtienę pristatė jos pačios eilėmis: Tu - mergaitė Dzūkijos mielos. Laumės barstė geltonas purienas. Ir lig šiolei tauriuose delnuose Supas laimės žiedelis ne vienas. Ramutė, gimusi Suvalkijoje – Naujamiestyje prie Šešupės, tačiau užaugo, dirbo, augino dukras, kūrė Varėnos krašte, vadina save dzūkaite. Laisvalaikiu neria vašeliu. Nėrimas ir kūryba persipina kartu, padeda atrasti save, suteikia laisvę, džiaugsmą, ramybę. Literatė skaitė eilėraščius, pasipuošusi nerta savo „svajonių“ suknele. Jos kūryba pilna jausmo, išgyvenimo, o eilėraščiai gimsta tada, kai siela ieško nusiraminimo, atsakymo į gyvenimo prasmę. Literatės eilėraštį „ Laimės paukštė“ paskaitė Ina Matijoškienė. Renginio metu veikė tautodailininkės iš Druskininkų Dianos Lukošiūnaitės knygos „Saulėlydis“ iliustracijų paroda (jos autorė Ona Alesiūtė – Bleizgienė). Darbų autorei 2012 metais suteiktas Meno kūrėjo statusas. Dianos karpiniuose užkoduota gamtos poezija. Medžiai, augalai, paukščiai ir gyvūnai. Tautodailininkės darbai žavi puikia atlikimo technika, kompozicija ir estetika. Karpiniuose sugula visos jos mintys, apmąstymai, spalvos, vaizdai. Šiuo metu kuria karpinius, skirtus piliakalnių metams paminėti. Pati įdomiausia renginio dalis - užuolaidėlių karpymas. Tautodailininkė išdalinusi dalyviams žirklutes, popierių, mokė karpymo meno. Darbas pasirodė malonus, bet reikalaujantis kantrybės ir kruopštumo. Rezultatas visus nudžiugino, mintimis jau kabinome užuolaidėles ant savo namų lango, kad ne tik patys, bet ir kaimynai pasidžiaugtų. Linkėjome viešnioms sveikatos, gražių minčių, darbų, kad jie visus džiugintų, o kūryba skleistų meilę.

DSCF4291Daugiau nuotraukų


 Kovo 11-osios minėjimas rajono kultūros centruose 

Gudžiuose Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena paminėta tradicine išvyka į gamtą. Miško aikštelėje buvo sukurtas laužas, giedamas Lietuvos himnas, kalbamasi apie laisvę, nepriklausomybę. Organizuotos įvairios estafetės, varžybos. Smagiai pajudėję, praalkę, išvykos dalyviai skubėjo prie laužo ant žarijų čirškinti ir skanauti lašinukų, pasivaišinti karšta arbata.

DSC04533 2456 x 16322

Panaroje kovo 11 d. vyko teminė popietė „Neškime Lietuvą savo širdyse“, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Popietę organizavo kultūros centro ir bibliotekos darbuotojos Onutė Bubnelienė ir Nijolė Česnulevičienė.Bibliotekininkė papasakojo apie svarbiausią 1990 m. kovo 11-osios dokumentą – Nepriklausomybės aktą, ilgą ir sunkų kelią į nepriklausomybę. Susirinkusieji buvo supažindinti, kad kovo 11-ąją minime savosios valstybės atgimimo dieną. Tai itin reikšminga šaliai šventė, akivaizdžiai įrodanti ir primenanti mūsų istorijos išskirtinumą. XX amžiuje Lietuva net du kartus skelbė nepriklausomybę, tad esame vieninteliai pasaulyje nuėję tokį savitą, sudėtingą ir ryžto kupiną valstybingumo kelią. Vaikai piešė piešinius apie Lietuvą ir organizavo piešinių parodą. Prisiminimais pasidalinome prie arbatos puodelio.

IMG 2228

Kriviliuose kovo 11-oji - su kamuoliuku rankose. Šią dieną, iškėlę vėliavas ,su dideliu džiaugsmu širdyje, tautos dvasinės stiprybės dieną kiekvienas švenčiame skirtingai. Krivilių jaunimas jau ne pirmus metus švenčia susirinkdami į tinklinio turnyrą. Dalyvavo merginų komandos iš Krivilių ir Vydenių ,prisidėjo ir vaikinų iš Krivilių ir 2 Kijučių komandos. Sugiedojus himną, prasidėjo varžybos.Smagus žaidimas uždegė visus draugiškoms rungtynėms. Geriausios rajono Vydenių komandos žaidėjos stipriausios ne tik rajone , bet skina laurus ir respublikoje. Taurė iš sporto metodisto ir teisėjo Zigmo Nedzvecko rankų papildė nemažą jų kolekciją. Po draugiškų varžybų visi ragavo saldaus pyrago.Dėkojame Genei ir Vytui Ramaškams už padovanotą tinklinio kamuolį.

kriviliai kovas

Žilinuose vyko kovo 11-osios minėjimas ir viktorina „Ir gražus gi kraštas mūs gimtasis“. Renginys buvo skirtas lietuvių kalbos metams paminėti. Šventė prasidėjo Lietuvos valstybės himnu ir sveikinimu su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Po to vyko viktorina, tai jau tradicija tapęs renginys , vykstantis penktus metus . Viktorinoje dalyvavo 10 komandų, kurios atstovavo Žilinų ir Puodžių bendruomenes, Žilinų, Kareivonių ir Puodžių seniūnaitijas, jaunimą, vyrus, seniūniją, senjorus. Svarbiausias viktorinos tikslas, kad geriau pažintume Lietuvą, gilintume esamas bei gautumėm naujų žinių. Visos komandos varžėsi 13-oje užduočių apie istoriją, geografiją, literatūrą, matematiką ir kt. Viktorinoje buvo galima ne tik smagiai ir turiningai praleisti laiką, bet ir laimėti šaunių prizų. III- ąją vietą laimėjo ,,Bobausių“, II- ąją ,,Puodžių jaunimo“ ir I- oji vieta atiteko ,,Laisvūnų “ komandoms.Renginys baigėsi kvapnios arbatos puodeliu, naminiu pyragu ir pažadu „Iki kitų metų“.

zilinai

Matuizų kaimo bendruomenė šventė kartu su Varėnos kultūros centro choru „Harmonija“- vadovė Ilona Zalanskienė, chormeisterė Loreta Tiškienė, koncertmeisterė Elvyra Sinkevičienė, Valkininkų gimnazijos moksleiviais ir jų literatūrinė kompozicija“ Tėvynė yra istorija“, mokytojas Gintaras Augustinavičius, Skaitovu- renginio vedėju Edgaru Radevičiu ir Roku Trunc. Po šventinio koncerto vyko gerumo akcija „Sriuba visiems“.

kovo11 matuizosDaugiau nuotraukų


Kabeliuose vyko tradicija tapusios sporto varžybos šiai datai paminėti. Tarpusavyje tinklinio ir krepšinio rungtynėse, bei tritaškių konkurse varžėsi Kabelių jaunimo ir VSAT Varėnos rinktinės Kabelių užkardos komandos. Prieš rungtynių pradžią dalyviams ir žiūrovams trumpai priminta, kas yra ir ką mums reiškia Kovo 11-oji. Varžyboms startą davė visų sugiedotas Lietuvos himnas. Nuoširdi padėka Kabelių jaunimui ir pareigūnams už gražų žaidimą, azartą, įsimintinas akimirkas, šventinę nuotaiką. Atskira padėka sporto metodininkui Valdui.

kabeliaikovo11 


Valkininkų bibliotekoje vyko Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas, kurį organizavo Valkininkų bibliotekos bibliotekininkė Aurelija Blažulionienė ir Varėnos kultūros centro Valkininkų filialo direktorė Jolanta Molienė. Gausiai susirinkusieji, renginio pradžioje sugiedojo Lietuvos himną. Klausėsi jaunųjų HipHop‘erių atliekamo „Lietuvos istorijos repo“, kuriame jaunimui patrauklia forma pateikta trumpa Lietuvos istorijos santrauka. Vėliau buvo žaidžiamas stalo žaidimas "Lietuva mažiesiems", kuriame žaidėjai susiskirstę į šešias komandas atsakinėjo į klausimus iš šešių kategorijų: muzikos, sporto, geografijos, kultūros, gamtos ir įvairių. Sumanymas kitaip paminėti valstybės atkūrimo dieną, tikrai pavyko, nes visi išsiskirstė sužinoję daug įdomių faktų apie Lietuvą, pasitikrinę savo žinias ir su šypsenomis veiduose. 

17269678 10208816886321795 1279372959 o

 Daugiau nuotraukų


Vydenių kultūros centre surengėm popietę Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Buvo demonstruojama vaikų piešinių paroda. Giedojome Lietuvos himną. Vaikai deklamavo eilėraščius, dainavo. Vyko šaškių turnyras. Lauke kūrenome laužą, vaišinomės arbatėle.

vydeniai kovas 

Daugiau nuotraukų

varenos-kulturos-centras-mazaVARĖNOS KULTŪROS CENTRAS
J.Basanavičiaus g. 2, Varėna
Telefonas: Tel. (8 310) 51 171
El. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, norint jį peržiūrėti.

Bendraukime socialiniuose tinkluose: 

Renginių kalendorius

Viešasis kalbėjimas Eglutės įžiebimas Kaune 2015 Virtuvės baldai Eglutės įžiebimas Kaune 2016