Vaikų ir jaunimo meninio ugdymo studija

42217494 2336541199696674 7334765489626808320 n

Vaikų ir jaunimo ugdymo studija įkurta 2002 metais, iki šiol jai vadovauja Irena Čeplikienė. Ugdymo studiją lanko skirting amžiaus vaikų (nuo 6-erių) ir jaunimas. Jie mokosi šokti l. liaudies, folklorinius, linijinius šokius. Dalyvauja vietos, rajono, respublikos renginiuose.


2016 m. Kurtuvėnų dvare moksleivių folklorinių šokių varžytuvėse „Patrepsynė“ finaliniame etape Irenos Čeplikienės paruoštos poros įvertintos diplomais: Nedui Miliauskaui ir Emilijai Pikutytei varžytuvių finale pašokusiems „Latrišą“; Gabijai Čyraitei ir Aidui Jakimavičiui varžytuvių finale pašokusiems šokį „Žydelka“.

2017 m. Kurtuvėnų dvare moksleivių folklorinių šokių varžytuvėse „Patrepsynė“ finaliniame etape 3 Irenos Čeplikienės paruoštos poros įvertintos net 6 diplomais: Augustei Varaniūtei ir Evaldui Graževičiui šauniausiai pašokusiems šokį „Kristijaniuška“, Gabijai Čyraitei ir Aidui Jakimavičiui už šokį „Lazdinka“,Odetai Makarevičiūtei ir Nedui Miliaukui už šokį „Dirižablis“.

2018 m. Kurtuvėnų dvare moksleivių folklorinių šokių varžytuvėse „Patrepsynė“ finaliniame etape Irenos paruoštoms poroms buvo šteikti diplomai: Odetai Makarevičiūtei ir Nedui Miliauskui šauniausiai pašokusiems šokį „Dirižablis“, Gabijai Čyraitei ir Aidui Jakimavičiui šauniausiai pašokusiems šokį „Lazdinka“, Augustei Varaniūtei ir Evaldui Graževičiui šauniausiai pašokusiems šokį „Kristijanuška“.
2019 m. trys poros iš Matuizų šokėjų buvo atrinktos dalyvauti moksleivių folklorinių šokių varžytuvėse „Patrepsynė“ Šiaulių arenoje. 2 Irenos paruoštos poros buvo įvertintos diplomais, o vėliau dar kartą apdovanotos Varėnos rajono savivaldybės mero diplomais Varėnos rajono gabiausių moksleivių šventėje.

2016–2019 m. Irenos Čeplikienės liaudiškų šokių kolektyvai aktyviai dalyvavo akcijoje „Visa Lietuva šoka“ Varėnoje. merginų liaudiškų šokių grupė dalyvavo šokių dienoje „Saulės rato ritmai“ ir buvo įvertinta III kategorija (Nr. 1810).

2018 m. merginų liaudiškų šokių grupė kartu su Merkinės kultūros centro merginų liaudiškų šokių grupe „Versmė“ dalyvavo VII-ajame respublikiniame šokio festivalyje-konkurse „Pavasarinė šokių pynė“ Vilkaviškyje ir už šokį „Girnelės“ pelnė I-ąją vietą.

Viešasis kalbėjimas Eglutės įžiebimas Kaune 2015 Virtuvės baldai Eglutės įžiebimas Kaune 2016